Sivut

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Meatza

En tiedä miksi en ole vielä postannut tätä reseptiä, mutta ilmeisesti moni ihminen on missannut tällaisen helpon tavan tehdä viljatonta pizzaa. Kyseessä on siis pohjaton pizza, eli meatza (suomeksi ehkä lihazza?)

2013-03-02 19.19.48

Kyynikko voisi väittää, että kyseessä on vain iso jauhelihapihvi, jossa on pizzatäytteet päällä. Mielestäni tämä on kuitenkin legitiimi pizza ilman turhia viljoja, ja siten myös käytännössä hiilariton versio.

Meatza (pellillinen)

pohja:
800-900 g (vähärasvaista) jauhelihaa
2-3 kananmunaa
(1-2 tl psylliumia)
paljon mausteita: suolaa, grillimaustetta, pizzamaustetta, paprikaa, cayennea, pippuria, maustepippuria jne

täytteet:
tomaattipyrettä
maun mukaan täytteitä: sipulia, tomaattia, paprikaa, sieniä, fetaa, juustoa, katkarapua, pepperonia, vuohenjuustoa yms.

Sekoita pohjan ainekset huolellisesti keskenään. Psylliumia en ole kokeillut itse vielä pohjassa, mutta testaan sitä seuraavassa satsissa - psyllium imee itseensä tehokkaasti nestettä, jota tästä pizzasta irtoaa paljon. Teoriassa ainakin psyllium voisi toimia hyvin pohjan mehevöittäjänä. Mausteita pohjassa pitää olla paljon, jotta se ei maistu puiselta. Levitä pohja pellille leivinpaperin päälle, ja painele tiiviiksi, tasaiseksi ja mahdollisimman ohueksi. Kannattaa käyttää vähän syvempää peltiä (1-2 cm), koska muuten nesteet valuvat uunin pohjalle.

Levitä pohjan päälle tomaattipyrettä ja täytä haluamillasi pizzatäytteillä. Juustoraaste pitää täytteet hyvin kasassa, mutta on optionaalinen - puolet kuvan pizzasta tehtiin maitovammaiselle ystävälleni ilman juustoa, ja maku ja koostumus olivat silti hyvät. Iske koko komeus uuniin 200 asteeseen, ja anna paistua, kunnes pohja on kypsä ja juusto ruskistunut. Itse olen yleensä antanut olla noin 30-40 minuuttia. Nestettä ja rasvaa irtoaa paljon, mutta se ei haittaa mitään. Poista uunista, siirrä lautaselle ja om nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti