Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Ekat kurssit paketissa ja treenipohdintaa

Viime viikon perjantaina ja tänään kursittiin ensimmäisiä kursseja syksyn osalta kasaan. Histologian slide-koe oli ensimmäinen, tein sen alta pois perjantaina.

Kuva: http://www.biologycorner.com/anatomy/histology/index.html
Histologia eli kudosoppi tutkii kehon eri kudoksia, ja kokeessa piti mikroskoopin avulla tunnistaa pari merkkaamatonta kudosta ja kertoa niiden rakenteista. Olin edeltävinä päivinä lukenut useamman tunnin, ja itse koe kesti noin 5 minuuttia... No, ei valiteta.

Tämä päivä on ollut vähän hölmöä ravaamista paikasta toiseen.
 • Kävely keskustaan 15 min
 • Latinan "loppukoe" 12 min
 • Kävely kotiin 15 min
 • Tauko, kahvia ja pullaa (ei oikeasti)
 • Kävely sairaalalle 20 min
 • Ensiavun käytännön koe ~3 min
 • Kävely kotiin 20 min
Pikku-Annea elvytettiin ankarasti.
Kuva http://www.laerdal.com/fi/item/02002040
Tänään tuli siis reippailtua yli tunti kahta koetta varten, jotka yhdessä kestivät sen 15 min. No, en vieläkään valita, kerrankin kun kokeista pääsee helpolla. Ylihuominen biologian koe ei taidakaan mennä enää alle varttiin, mutta yritetään selvitä. Hieno tunne, kun saa kursseja pakettiin ja kalenterista vapautuu vähän lisätilaa viimeisten viikkojen opiskelulle. Latina ja ensiapu ovat ohi for-evör, mutta histologia (joka on yllättävän kivaa) jatkuu vielä koko kevään ajan.

Sekä tämä päivä että eilinen käynnistyivät treeneillä. En ole käynyt salilla pitkään aikaan, mutta kotitreeniä ja varsinkin joogaa olen tehnyt ahkerasti. Säännöllinen jooga on kyllä pelastanut tämän syksyn, ja ollut juuri sitä mitä olen viime aikoina tarvinnut. Opintokiireistä huolimatta en aio sanoa, että "minulla ei ole aikaa käydä puntilla" - sillä aikaa kyllä järjestyisi. Se vaan olisi pois rentoutumiselta, levolta, unelta ja mahdollisesti opinnoilta, joten olen valinnut priorisoida treenini eri tavalla. Tuntuu kyllä hassulta, sillä enemmän tai vähemmän säännöllinen punttitreeni on kuulunut elämääni kuutisen vuotta.

Välillä tauko tekee kuitenkin ihan hyvää, ja olen voinut välillä keskittyä eri ominaisuuksien parantamiseen. Koti-intervallit ovat välillä niin tiukkoja että henki meinaa lähteä, ja joogassa notkeus, tasapaino ja kehonhallinta ovat äärirajoilla. Ennen kaikkea tänä syksynä jooga on ollut mielenrauhaa - meditaatiota liikkeessä. Huomaan stressaavina ajanjaksoina, että hengittäminen on joskus vaikeaa (siis oikeasti fyysisesti vaikeaa, ihan kuin en saisi keuhkoja täyteen), ja joogan syvähengitys ja siihen keskittyminen ovat käytännössä poistaneet ongelman.
Toimisto-taukojumppaa viime vuodelta.
Opiskellessa tulee valitettavasti myös istuttua paljon (vaikka olen virittänyt tietokonepöytäni seisovaksi), ja alaselkä ärtyy tästä selkeästi. Jooga on auttanut käytännössä kaikkiin kehon ja mielen vaivoihin (paitsi ranneongelmiin), joita tänä syksynä on tullut vastaan. En ole löytänyt Tartosta vielä mitään hyvää harrastuspaikkaa, joten olen tässäkin suhteessa valitettavasti kotitreenin varassa. Kävisin todella mielelläni tunneilla, sillä hyvä joogaopettaja auttaa ymmärtämään, mistä koko hommassa on ylipäänsä kyse (se ei ole pelkkää venyttelyä). Joululomilla koitan päästä Lakshmi Yoga Clubille tunneille, siellä sielu lepää.

Tällaista tällä kertaa, nyt kutsuu solubilsa! Wish me luck :-)4 kommenttia:

 1. Tuun sun kaa sit joogaan, jookosta kookosta?

  VastaaPoista
 2. Hei!
  En jotain syystä ole saanut lähetettyä kysymystä aikaisemmin ja nytkin se tulee "väärään" osioon, mutta osaisitko neuvoa motivaatiokirjeen kirjoittamisesta? Olen yrittänyt etsiä jostain ohjeita mm.hyvään aloitukseen /lopetukseen sekä kirjeen pituuteen. Kiitos vastauksesta ja hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mariia! Sori, olen saanut mailisi mutta oon ihan täysin unohtanut vastata siihen! Teen tässä lähipäivinä blogipostauksen Tarttoon hakemisesta, joten voin kirjoitella tästä asiasta tarkemmin sitten siinä :-)

   Poista