Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Anne vs. kemia 1-0

Oi mikä onnen päivä! Kemian kokeeni meni läpi :-) Ensiuutiset kokeen tarkastuksen jälkeen sain Suomessa, ja aluksi koe oli hylätty. Fiilis oli aika maassa, sillä olin valmistautunut ja käyttänyt todella paljon aikaa lukemiseen, ja mielestäni osasin kysytyt asiat riittävän hyvin. Raastavan odottelun jälkeen sain vastaukset korjauksineen tänään nähtäväksi, ja pienen korjauksiin liittyvän "neuvottelun" jälkeen sain puuttuvat pisteet kasaan, ja vielä reilusti yli!

Aivan sairaan hyvä fiilis, ei voi muuta sanoa. Kuten olen useampaan otteeseen kirjoitellut, minulla ei ole kemiasta minkäänlaista taustaa, ja koko kemian kurssi on ollut aikamoinen mörkö tämän syksyn ajan. Asia ei ole mitenkään erityisen vaikeaa, mutta opiskelu vie todella paljon aikaa, kun mitään aikaisempaa tietoa asiasta ei ole. Tähän mennessä jokainen neljästä praksikokeesta on kuitenkin mennyt ensiyrittämällä läpi, ja nyt tuo varsinainen esseekoe myös. Nyt on sellainen fiilis, että pystyn mihin vaan! :-) Toivottavasti myös muutaman viikon päästä olevaan kemian laskukokeeseen...


Tämän viikon isoin koitos on huomenna, kun pääkallon luiden eri osasia ja koloja tentataan suullisesti. Koetilanteessa ollaan toisen opiskelijan kanssa huoneessa, ja kummallekin arvotaan joku kallon luu ja pari aluetta, ja niistä pitää sitten kertoa kaikki ulokkeet, painaumat, reiät jne. Uskokaa tai älkää, ihmisen kallo on oikeasti aika monimutkainen, ja alueen opiskelu kirjasta on hyvin haastavaa. Ennen aiempia anatomiankokeita olen tiennyt osaavani alueen ihan hyvin, mutta tällä kertaa oma fiilis on varsin epävarma. Eiköhän tästä kuitenkin läpi päästä. Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti