Sivut

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

15 koetta jouluun on...

Tai no, 14 enää. Eilen oli biofysiikan praksikoe, ja se meni heikosti. Uusintaan heilahtaisi varmasti, jos läpi pitäisi päästä, mutta ilmeisesti nyt huono tulos vain alentaa loppuarvosanaa. Tänään tasan 30 päivää joululomaan, ja vielä 14 koetta / testiä / tenttiä edessä. Oh joy.

Vielä roikutaan mukana, ja jos vaan mahdollista, koitan saada kaikki tentit alta pois ennen joulua. Meillä on mahdollisuus tehdä pari tenttiä joulun jälkeenkin, mutta mielelläänhän sitä lomailisi melkein helmikuun puoleen väliin asti. Saa nähdä miten käy. Omalta osaltani kinkkisimmät aiheet ovat varmasti kemia ja biofysiikka - kemian pelätty laskutentti on viikon päästä. Onneksi ei ole viikonloppusuunnitelmia... Luottotaktiikkana on opetella kaikki asiat ulkoa juuri ennen koetta, ja tyhjentää kovalevy ja unohtaa kaikki heti kokeen jälkeen :-D

Stressiä on ollut tämän syksyn aikana, mutta viime viikonloppuna ja tällä viikolla ilmassa on ollut jo jonkinlaista ahdistusta. Asiaa on paljon ja se on monimutkaista - ehdinkö oppia riittävästi ennen tenttiä? Osaanko vastata sillä tyylillä, millä opettaja haluaa? Kokonaisvaltaisen ymmärryksen aikaansaamiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa, joten opinko nämä 15 kaavaa ulkoa, ja osaanko tarvittessa soveltaa niitä oikein? Ensi viikolla on 4 tenttiä, joista kahteen riittää (toivottavasti) vähempi lukeminen, mutta kahta muuta varten pitäisi oikeasti opiskella. Millä ajalla?

Jutustelu vanhempien opiskelijoiden kanssa helpottaa fiiliksiä, sillä muutkin ovat selvinneet tästä meitä ennen. Myös muut sellaiset, jotka eivät ennestään osanneet kemiaa tai fysiikkaa. Ensimmäisen vuoden syksy on erityisen turhauttava siksi, että moni aiheista ei edes liippaa läheltä lääkärin työtä, ihmiskehoa tai mitään, mikä voisi vähääkään kiinnostaa. Sen sijaan pohditaan reaktioiden Gibbsin vapaata energiaa, lasketaan radioaktiivisten aineiden puoliintumisaikoja ja askarrellaan loputtomasti labraraportteja. Tästä eteenpäin tahti ei varmaan (ainakaan heti) helpotu, mutta aineet muuttuvat koko ajan relevantimmaksi.

Sitä odotellessa.


8 kommenttia:

 1. Elä huoli, sie oot niin välkky ja ihmisten tehtäväksi ne kokeet on tehty :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! En olisi ihan varma kummastakaan väittämästä :-D

   Poista
 2. Tossa vaiheessa mullakin ykkösellä oli vähän fiilis että hommat kaatuu päälle, mutta jotenkin sitä vaan yhtäkkiä huomas päässeensä joululomalle ja tehneensä kaiken siihen mennessä tarpeellisen. Ja se parin kuukauden joululoma tuntuu muuten ihan käsittämättömän hyvältä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tässä mitään hätää ole. Tiedän kyllä, että saan kaiken tehtyä ihan varmasti, mutta lähinnä se tekemisen määrä painaa vähän. Vapaa-aikakin olisi ihan kivaa :-D

   Poista
 3. Tsemppiä Anne! U can do it! <3

  VastaaPoista
 4. Hei! Semmoinen yksinkertainen kysymys siitä opiskelemaan hakemisesta, että lähettääkö se "testikeskus" ne SAT tulokset yliopistolle vai pitääkö ne lähettää itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pitää itse lähetyttää sieltä Collegeboardin nettisivuilta oikeaan yliopistoon, mutta fyysisesti et siis itse lähetä mitään :-)

   Poista