Sivut

torstai 16. elokuuta 2012

Syksyn ohjelmaa ja fiiliksiä

Koulun alku lähestyy kovaa tahtia. Olin ajatellut, että elokuun aikana ehtii hyvin ottamaan iisisti, nähdä kavereita, lueskelemaan jne., mutta yllättävän nopeasti se kalenteri vaan täyttyy. Opinnot alkavat vajaan parin viikon päästä parin päivän orientaatiojaksolla, ja varsinaiset opinnot starttaavat syyskuun ensimmäisellä viikolla. Jännää! Lukujärjestyskin on jo tiedossa, ja opetusta näyttäisi kertyvän 32 tuntia viikottain.

Kaikki mun suosikit!
En kyllä yhtään tiedä, mitä odottaa tulevalta syksyltä. (Kauhu)tarinoita olen kuullut kyllä :-) Tiedän, että mulla tulee olemaan haasteita esimerkiksi kemian ja biofysiikan kanssa, sillä olen molempia opiskellut lukiossa tasan yhdet kurssit aika lailla 10 vuotta sitten. Kun opiskelupaikka varmistui, ensiajatus oli: "mun täytyy alkaa opiskelemaan kemiaa ja fysiikkaa jotta en sitten ole ihan pihalla!". No, pieni kertaus ei varmaankaan olisi pahitteeksi, mutta kun syksystä kerran on muutenkin tulossa kiireinen, en halua kuluttaa arvokasta lomaani ennalta opiskeluun. Ehkä tämä päätös kaduttaa sitten syksymmällä :-D


Anatomian opinnot starttaavat myös. Olen sekä kiinnostuksestani treenaamiseen, että voimaharjoitteluvalmentajan työn vuoksi lukenut paljon anatomian sanastoa sisältäviä artikkeleita ja kirjallisuutta, joten voisin kuvitella, että jonkinlaista pohjaa näille opinnoille löytyisi jo. Valitettavasti ihminen ei kuitenkaan koostu pelkistä luista ja lihaksista (joihin olen tähän mennessä tutustunut), joten opeteltavaa on kyllä paljon.
Tästä kirjasta suuri kiitos LN:lle! Siitä on ollut iso ilo :-)
Kämppä ja muutto on tekemistä vailla valmiina, ja yhdensuuntaiset matkat on ostettu. Vieraassa maassa asumista ei ole vielä edes ehtinyt ajatella, kun mielessä on pyörineet vaan tulevat opinnot ja muuttoasiat. Tartosta pääsee lentäen Suomeen alle tunnissa, ja maata ja vettä pitkin matka kestää muutaman tunnin, joten kovin kaukana kotimaasta ei onneksi olla.


Ne lukijoista, joita lääkisjutut eivät kiinnosta - älkää olko huolissanne, tästä ei tule pelkkää lääkisblogia. Lääkisopinnoista aion kuitenkin kirjoitella myös, sillä siitä tämä blogi oikeastaan starttasi. Minua ärsytti, että Tarton lääkishausta löytyi huonosti suomalaisten kokemuksia tai kirjoituksia, joten halusin dokumentoida oman hakuprosessini. Ilmeisesti näistä jutuista on ollut jo jokuselle ihmiselle jotain hyötyä :-)

Lääkishakuun liittyvät jutut löytyvät blogista nyt ja jatkossa "lääkikseen"-tagin alta. Varsinaisista opinnoista löytyy tekstiä aiheella "lääkis". Tagit eli aiheet löytyvät blogin oikeasta reunasta.

Pari viikkoa vielä :-)

2 kommenttia:

  1. Olen pilatesopinnoissa joutunut/saanut käyttää anatomian värityskirjaa. Se on ollut ihan helmi konkretisoimaan anatomiaa tällaiselle kinesteettispainotteiselle ihmiselle. Vaikka omat tarpeet ovat olleet lihaksiston ja luuston puolella, kattaa se muutakin. Suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen noita joskus kaupassa selannut, kuvat on olleet tosi hyviä. Kiitos vinkistä! :-)

      Poista