Sivut

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Onnen päivä!

Sain eilen sähköpostin, joka meinasi viedä jalat alta.

Dear Anne Hämäläinen,

On behalf of the University of Tartu, I am happy to inform you that you have been admitted to the University of Tartu, Faculty of Medicine, Curriculum of Medicine in English. 
Aika onnellinen fiilis on nyt :-) Ei tätä oikein meinaisi uskoa todeksi. Taisin kyyneleenkin tirauttaa kun luin tuota sähköpostia uudestaan ja uudestaan, sentimentaalinen kun olen. Vajaa vuosi sitten päätin hakea Tarton yliopiston lääkikseen opiskelemaan, ja siitä lähtien olen tehnyt oikeastaan kaikki valintani sillä idealla, että aloitan opinnot tänä syksynä. Olen puhunut hausta ystäville, asiakkaille ja tutuille, sekä kirjoittanut siitä useampaan otteeseen. Poistin jo toukokuussa syksyn työpäivät kalenterista. M sai myös samaisesta koulusta opiskelupaikan, irtisanoutui töistään, ja oli luovuttamassa työvarusteitaan sillä hetkellä, kun soitin kertoakseni saaneeni opiskelupaikan. Aikamoisia riskejä otettiin, mutta kannatti, koska näköjään unelmat voi toteutua :-)


En onneksi tajunnut jännätä tuloksia, ennen kuin vasta ihan viimeisinä päivinä. Älyvuodon foorumilla on ollut tuloksista keskustelua (viimeisimmät sivut), ja näköjään vaatimukset ovat nousseet aika lailla. Pidin 780 pistettäni aika varmana, mutta ilmeisesti jopa 770 (800:sta, eli oikeastaan 3 pistettä vajaa täydet) oli jättänyt varasijoille. Viime vuonna sisään pääsi suoraan 730 pisteellä, peruutusten jälkeen 700:lla. Taso on siis noussut aikamoisesti, ja veikkaisin, että mukana on aika motivoitunutta porukkaa :-) Englanninkielinen ryhmä on pieni, vain 16 otetaan sisään.

Tänne.
Kuva: http://www.ut.ee/en
Enää ei siis tarvitse vaan haaveilla lääkisunelmia, vaan syksystä lähtien voi sanoa ihan rehdisti olevansa lääketieteen opiskelija. Aika jännää paitsi lähteä vieraaseen maahan, myös ryhtyä uudelleen päätoimiseksi opiskelijaksi. Veikkaisin, että yrittäjän arki on ollut leppoisampaa, kuin lääkisopiskelu :-D


Kaikki on muutenkin loksahtanut toistaiseksi hyvin paikoilleen. Mitä todennäköisimmin saamme muuttoapua ystäväpiiristä, ja sopivannäköinen kämppäkin on jo tähystetty kiikariin. Tartostakin löytyy jo ystäviä, jotka varmasti auttavat uuteen kaupunkiin sopeutumisessa ja opintojen käynnistämisessä. Oikeastaan ainoa, mikä jännittää itseäni nyt, on itse opiskelut - kyseessä ei ole mikään helppo koulutusohjelma. Kaiken kuulemani mukaan mitään poikkeuksellista älykkyyttä ei kuitenkaan vaadita, mikäli on valmis tekemään töitä :-) 


Sellaista tänne. Toivottavasti teidänkin viikkonne on alkanut mukavissa merkeissä!


 

11 kommenttia:

 1. Paljon onnea - tiesin, että pääset :) Kohti uutta ja tuntematonta matkaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea täälläkin, mahtavaa!! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea sinulle, ja minullekin! Tartossa nähdään! ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan mieleton juttu, hulluna onnea kollegalle! :)

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea! Ja mikä tuuri, kun molemmat saitte opiskelupaikan :) Mitä ajattelet siitä, kun lähdet nyt opiskelemaan lääketiedettä, joka siis valmentaa sinut oppimaan kaikkea lääkkeistä ja sairausten hoidosta lääkkeiden avulla, kun olet kuitenkin ilmeisesti aika paljon luonnollisen lääkinnän kannalla ja ajattelet, että ruoka on lääkettä? Tai tämän käsityksen olen saanut. Ja ainakin e-pillereita vastaan taisit joskus olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lääketieteen opiskelu sulje pois sitä, että potilasta voidaan hoitaa myös esim. ravitsemuksellisin keinoin. Kyllä lääkkeilläkin on paikkansa, mutta haluaisin itse hoitaa itse sairautta (usein elämäntapamuutoksilla) kuin korjata oireita lääkityksellä. Varmasti näkökulma ja omat mielipiteet kehittyvät opintojen aikana :-)

   Poista