Sivut

lauantai 25. helmikuuta 2012

Fudge!

Voi hitto, pitikö oikeasti taas löytyä joku tällainen herkku. Kiitti vaan Hanski.


Resepti on siis Hanskilta kopsattu, ja itse tuunattu. Tää on ihan liian hyvää. Tein jokseenkin tälleen:

Carob-lucuma-fudge

1 dl kookosöljy
2 dl carob-jauhe
1-2 rkl mantelivoi
reippaasti hyvää suolaa
2-3 tl lucumaa
0,5-1 tl aitoa vaniljaa
10 tippaa vaniljasteviaa
~4-5 tl glyseriiniä


Kookosöljy, carob ja mantelivoi sekaisin pieneen pannuun, kuumennetaan pienellä lämmöllä ja sekoitetaan, kunnes kaikki on kivasti sekaisin. Mukaan suola, lucuma, vanilja ja stevia, ja ihan viimeisenä glyseriini samalla sekoittaen. Tuolta Hanskin blogista löytää lisäinfoa glyseriinistä, sitä löytyy ilmeisesti apteekista. Resepti toimii ilmankin, mutta koostumuksesta tulee varmaan enemmän suklaamainen silloin.

Lopputulos laitetaan johonkin muottiin (nidoin ylläolevan kaunistuksen leivinpaperista), muffinssivuokiin tms, ja pakastimeen kovettumaan. Lopputuloksena pehmeän lohkeavaa, suussasulavaa fudgea.


Oon tehnyt tätä nyt jo pari kertaa (glyseriinit on jo melkein loppu, apua Hanski!). Toisaalta, pieni määrä tätä toimii ihan hyvin rasvalisänä aterian kyljessä, mikäli määrän pystyy oikeasti pitämään pienenä :-)

Carobia voi käyttää kaakaon stimulanttivapaana vaihtoehtona, ja sitä voi hankkia ekokaupoista tai iHerbistä. Ensitilaajat saavat 5$ alennusta käyttämällä koodia NEN319.

2 kommenttia:

  1. Glyseriinit loppu jo nyt :D! Ja minä vielä ajattelin, että et varmaan ikinä kerkee käyttää sitä koko määrää. Voe tokkiisa, pitää tuoda sulle lisää.

    VastaaPoista
  2. No hitto, kai se nyt loppuu kun heti teen 2 tupla-(tai tripla)satsia!

    VastaaPoista