Sivut

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tarton lääkis & SAT Biology - osa 4

SAT-kokemuksia

Kävin tekemässä SAT-bilsankokeen ihan testiksi lokakuun alussa. Halusin nähdä, millainen koe on - onko kysymysten taso vaikea, tuleeko kokeessa kiire, miten kokeen teon käytännön asiat hoituvat jne. Näitä asioita ei tarvitse jännittää tai pohtia enää seuraavalla kerralla, kun kaikki on jo tuttua. Kokeeseen opiskelu oli jäänyt käytännössä kokonaan kiireisen työkuukauden vuoksi, ja vasta edeltävänä päivänä selvisin kirjastoon lueskelemaan 4 tunnin ajaksi. Tuloksesta ei kuitenkaan ollut mitään paineita, menin vain harjoittelemaan.

Koe järjestetään tosiaan Aalto-yliopiston kauppiksen tiloissa. Koepäivä on lauantai ja aika klo 8 aamulla (haukotus). Paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin, joskin yliopistolla on opasteet ja oikean paikan löytää aika varmasti. Koululla oli muitakin kokeen tekijöitä, joista ylivoimaisesti suurin osa oli menossa tekemään varsinaista SAT-koetta eikä ainekokeita (joita järjestetään tietysti muissakin aiheissa kuin biologia). Subject testin tekijöitä oli sillä kertaa vain 5, ja ennen koetta käytimme ehkä 40 minuuttia täytellessämme erinäisiä lomakkeita ja kuunnellessamme koeohjeita.


Vastasin jotain jokaiseen kysymykseen, ja viitisen minuuttia jäi vielä luppoaikaakin. Mukana kannattaa olla hyvä kumi, sillä olisin lopuksi vielä muuttanut vastauksiani niitä tarkistaessani, mutta kumi oli niin huonolaatuinen, ettei se suostunut kumittamaan lyijykynän jälkeä vastauslomakkeesta täydellisesti :-P Annoin sitten olla, kyseessä oli kuitenkin vain harjoitus, eikä koetuloksesta ollut mitään paineita.

Kokeen jälkeen ei ollut suoraan sanottuna minkäänlaista hajua, mikä tulos voisi olla. Osaan kysymyksista vastaus löytyi heti, mutta osaa pohdiskelin pidempään ja monta muuta meni puhtaalla arvauksella. Tulokset tulivat 3 viikkoa myöhemmin, ja yllärinä oli 720 pisteen tulos. Olin tähän toki aika tyytyväinen :-) Tälläkin pistemäärällä voisi ihan hyvin hakea, mutta mieluummin pelaan varman päälle ja yritän vielä korottaa.Suunnittelin alun perin tekeväni kokeen 3 kertaa, loka-, joulu- ja tammikuussa. Tammikuun kokeisiin panostan sitten oikeasti, pari ensimmäistä olkoon harjoituskertoja. Uskoisin, että jos kokeesta tulee hyvä tulos, ei sisäänpääsyn kanssa pitäisi olla mitään ongelmia. Koputetaan kuitenkin puuta - pistemäärät kun riippuvat täysin sen vuoden hakijoista. Toivon kovasti, että pystyn vielä parantamaan pisteitä, joten tästä eteenpäin ahkeraa opiskelua vaan :-)


4 kommenttia:

 1. Moikka Anne!:)

  Hei, kyselisin tosta lääkisjutskasta tarkemmin!! Miksi haet juuri Tarttoon? Ootko aikaisemmin hakenut Suomen lääkiksiin? Ja miten se hakuprosessi käytännössä menee sinne Viroon haettaessa.. Onko se helpompaa kuin Suomessa?

  Niin ja mitä noi SAT-kokeet on? Siis mistä toi lyhenne tulee?

  Sori kun kyselen noin paljon :D Itse haen nyt 3. kertaa Kuopion lääkikseen. Tarttoa oon harkinnut, mutta Suomessa mieluiten haluaisin opiskella, kun on tuo kihlattukin täällä:(

  Onnea lukuihin!!:)

  -Laura

  VastaaPoista
 2. Moikka! Tuossa tätä edeltävässä postauksessa kerroin tarkemmin noista syistä, miksi haen juuri Tarttoon :-) En ole hakenut Suomen lääkiksiin, Tartto on mulle ykkösvalinta. Helppoudesta en tiedä, se riippuu tietysti ihmisen omista vahvuuksista (Tarttoon haettaessa pitää olla vahva englanti, hyvä bilsa ja nopeutta monivalintakokeessa).

  SAT-kokeista voit lukea tarkemmin tuosta Tarton lääkis & SAT Biology - osa 1 -postauksesta (löytyy oikealla olevasta blogiarkistosta). Lyhenne ei tule nykyisin enää mistään, oli ennen Scholastic Aptitude Test :-)

  Kiitos ja tsemppiä sullekin lukuihin!

  VastaaPoista
 3. Kiitti vastauksesta! Hitto kun ottais meikäläinenkin silmän käteen..!:O Huomasinkin heti ton kommentin laittamisen jälkeen noi muut postaukset. Eksyin vaan tänne blogiisi niin ollut ehtinyt kuin vasta tuon yhden postauksen lukea siinä vaiheessa:)

  Ja kyllä me päästään kummatkin sisään, tänä keväänä!!;)

  -Laura

  VastaaPoista
 4. Jep, luotetaan siihen! Tiukkaa opiskelua vaan nyt :-)

  VastaaPoista